Me ekspozita të fotografive dhe instalacioneve, si dhe me projeksion të filmit dokumentar, sonte në Qendrën rinore kulturore fillon projekti “Kryeqyteti evropian i kulturës”.

Qëllimi i projektit, i cili do të zgjasë deri më 4 gusht, është të stimulojë dhe mbështesë zhvillim kulturor të qytetit të Shkupit dhe t’i ndërlidhë prëfaqësuesit e të gjitha institucioneve të kulturës së bashku të përgatiten për përpunimin e një programi të hollësishëm, origjinal dhe konkurrues deri në terminet e ardhshme për aplikim për titullin “Kryeqyteti evropian i kulturës”.