Le Pen mund te humb garen për presidente për shkak mungesës së votave të shqiptarëve (mbi 260 mijë në Francë)
Franca sot ka dalë në raundin e dytë, të fundit në zgjedhjet presidenciale në një klmië të “nxehtë” shkaktuar nga protesta e sulme nga jashtë e brenda.
Klima i ka sjellë avantazhe kandidatës së ekstremit të djathtë, Marine Le Pen, e cila është akuzuar se po i shfrytëzon këto sulme. Por, sondazhet dhe rezultatet e para duket se kandidati tjetër Marcio është në epërsi.
Ndoshta Le Pen do të fitonte sikur edhe shqiptarët (mbi 260 mijë sosh) në Francë do të votonin për te
Por, sipas korrespodentit të “Presheva jonë” në diskurset dhe fushatat e saj ditëve të fundit është parë se ishte pro serbe, por ishte antishqiptare sidomos kundër Kosovës.
Marine Le Pen do të jetë humbëse e keqe për shkak se 260.000 shqiptarë në Francë!
Ndoshta Le Pen ka humbur në saj të votave të shqiptarëve, të cilat janë viktima të fjalimit të saj pro- serbe dhe pro- ruse.
Marine Le Pen, kandidate për presidencën franceze dhe lidere  e Frontit Kombëtar, tha se do të anulojë njohjen e pavarësisë së Kosovës, kur ajo do të bëhet presidente e Francës, kanë thënë mediat francize.
Duke parë në politikën e Marine Le Pen, sidomos fjalimin e saj për Kosovën, ajo duket si një lidere  serbe apo ruse! Kjo është arsyeja pse shqiptarët nga Kosova dhe të tjerët nga Ballkanit (më shumë se 260.000) në Francë sigurisht nuk do ta votojnë atë!
Sot 4,1 milionë, ose rreth 6% e popullsisë së huaj që jeton në Francë, ku rreth 260 mijë janë shqiptarë, kryesisht nga Kosova.