librat

 

Falling Awake

Autorja Alice Oswald shkruan poezi që të rrënqethin, përderisa ajo thotë që këto poezi janë ajo çfarë ndodh kur gjuhët janë të pamundshme.

Falling Awake by Alice Oswald HIGHER RES

His Bloody Project

Autori Graeme Macrae Burnet, flet për historinë e një komuniteti rural të thyer që eventualisht shndërrohet në një kasaphane.

His Bloody Project

Human Acts

Autorja Han Kang përshkruan një kryengritje dhjetë ditëshe në Gwangju, South Korea, në vitin 1980.

Human Acts

A World of Struggle

Përshkrimi i autorit David Kennedy, se si është sunduar bota deri më tani dhe sa është e vështirë të tjetërsohen ideologjitë dhe institucionet jofunksionale.

A World of Struggle by David Kennedy

The Improbability of Love

Një tregim për artin dhe dashurine i shkruar me plot ngrohtësi dhe humor nga Hannah Rothschild.

The Improbability of Love

Autumn

Ali Smith përmes kësaj vepre ka treguar për një të ardhme të mirë pas Brexit-it të Britanisë.

Ali Smith Autumn

The Natashas

Kjo vepër e Yelena Moskovich ngërthen në vete dëshirën për jetë dhe trup, njëkohësisht flet për trafikimin seksual, ku dëshirat dhe jeta varen prej një fije peri.

The Natashas by Yelena Moskovich