Shuhet ikona e valles popullore, Besim Zekth

Ndahet nga jeta “Mjeshtri i valles popullore”, Besim Zekthi.

Zekthi është ndarë sot nga jeta ditën e sotme, në moshën 84-vjeçare, pas një sëmundjeje të rëndë.

Zekthi është nderuar edhe me titullin “Nderi i Kombit”.

Për ndarjen nga jeta ka reaguar Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor.

“LAMTUMIRË BESIM ZEKTHI – “NDERI I KOMBIT” Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, me hidhërim të thellë njofton ndarjen nga jeta të mjeshtrit të valles popullore mbarëshqiptare, “Nderi i Kombit” – Besim Zekthi”.

Artisti humbi betejën me një sëmundje të rëndë, në moshën 84 vjeçare, në shtëpinë e tij në Tiranë, rreth një orë më parë. Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, i shpreh ngushëllimet familjarëve, të afërmve, miqve, bashkëpunëtorëve dhe admiruesve që e duartrokitën gjatë gjithë karrierës së tij mjeshtrin e valles shqiptare, të pazëvendsueshmin, Besim Zekthi”.