Si ta përballoni pandeminë nëse jeni person me probleme ekzistuese të shëndetit mendor

Njerëzit që vuajnë nga depresioni, çrregullimi bipolar, ankthi dhe probleme të tjera të shëndetit mendor tashmë përballen me sfida në periudha normale, por ne nuk po jetojmë në periudhë normale për momentin.

Një pandemi globale ka prekur jetën e shumë njerëzve. Por, ajo ka prekur më shumë njerëzit që para pandemisë vuanin nga problemet e shëndetit mendor dhe duhej të shihnin personalisht psikologun e tyre.

Njerëzit pa probleme të shëndetit mendor tashmë janë duke u përballur me probleme të shëndetit mendor, kështu që thjesht mendoni se çfarë i ka bërë pandemia personit që tashmë ka një sëmundje të shëndetit mendor.

Më poshtë gjeni disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë përballoni një pandemi, nëse tashmë po përballeni me një problem të shëndetit mendor:

Bëni orarin tuaj ditor

Gjëja e parë që duhet të bëni është të bëni orarin tuaj ditor. Mund të duket fëmijëror në fillim, por ia vlen. Kjo listë me orare ditore do të përgatisë disi trurin tuaj në një mënyrë që ju do ta bëni atë. Vendosni kohën tuaj të gjumit dhe hani në të njëjtën kohë çdo ditë për të ruajtur rutinën dhe ecni çdo 1 orë, kjo do të aktivizojë muskujt e trupit tuaj. Edhe nëse jeni duke punuar nga shtëpia, sigurohuni që të bëni një program për aktivitete specifike, si ngrënia, kalimi i kohës në rrjete sociale dhe leximi i lajmeve.