Përbërësit:
220 gr. Makarona që dëshironi
10-15 Karkaleca
1 kok e vogël Brokoli
200 gr. të zjera më parë Fasule
2 thelpinjë Hudhra
2-3 lugë Vaj ulliri
1 Spec djegës
Gjysëm gote Verë e Bardhë
1 tuf e vogël Majdanoz
Pakëz Kripë
Piper të zi
Përgatitja:
Qёroni karkalecat dhe pastrojni nga fija e brendёshme, lёrini mёnjanё
Qёroni hudhrat dhe grijini imёt sё bashku me majdnozin, vendosini tё kaurdisen me vajin e ullirit dhe specin djegёs. Shtoni fasulet e ziera dhe karkalecat. Kriposini, piperosini.
Ndёrkohё vendosni dhe makaronat tё ziejnё nё ujё me kripё sёbashku me brokolin.
Sapo vera tё avullojё kulloni makaronat akoma aldente dhe shtoini te tigani ku po gatuani salcёn sёbashku me njё garuzhe nga uji i zierjes. Pёrzijini disa minuta nё tigani qё pёrbёrёsit tё lidhen dhe nё fund tё tij tё jetё formuar njё salcё e hollё.
Shёrbejini akoma tё ngrohta me majdanoz tё grirё imёt sipёr dhe pak vaj pikant.