Si të largoni erën e hudhrës brenda 30 sekondash

Aroma e veçantë e hudhrës shkaktohet nga allicina, një përbërës i veçantë që gjendet tek hudhra dhe qepa.

Ky përbërës aromatik shpërhapet gjatë përtypjes dhe më pas kalon nga zorrët në enët e gjakut dhe më pas në mushkri.

Kjo është edhe arsyeja pse ndihet aroma e hudhrës gjatë frymëmarrjes.

Sipas studiuesve amerikanë, molla jeshile dhe sallata me të njëjtën ngjyre japin efekt nëse konsumohen 30-40 sekonda pas konsumit të hudhrës.

SHPËRNDAJE