Pas dhjetë  orëve  qëndrimi  dhe  marjes në pyetje  në  gjykatën penale , Ish Ministrja  e Brendshme  Gordana Jankullovska  pasi u lirua ishte dukshëm e nervozuar dhe u kthye  në shtëpi . Jankullovska refuzoj të përgjigjet në pyetjet e gazetarëve . Pas saj nga gjykata u largua dhe Sekretari e Përgjithshëm të Qeverisë , Kiril Bozhinovski . Nga ana e gjykatës nuk pranua masa e paraburgimi siç u kërkua nga Prokurori Publik i Posaçëm dhe se sigurisht vendimi do të apelohet. Gjykata konsideron se Jankulloska dhe Bozhinovski nuk   mund të ndikojë në hetimin dhe dëshmitarët, dhe se nuk ka rrezik të përsëritjes së veprës.

Më herët në gjykatë ishte edhe prokurorja Fatime Fetai e cila e mori në pyetje jankullovskën për rreth 2 orë, dhe pas  largimit të saj vazhdoj marja në pyetje e ish Ministres së Punëve të Brendshme, Gordana jankullovsken për rreth 10 orë.