Sot në mesditë në hotelin Aleksandar Palas në Shkup do të zhvillojë punimet kongresi I 22-të I Lidhjes socialdemokrate të Maqedonisë.

Në kongres do të votohet edhe  për kryetar të ri të partisë, sii dhe strukturat drejtuese. Si kandidat i vetëm për kryetarë është Zoran Zaev, ndërkaq sipas disa burimeve të brendshme nga LSDM , pritet që njëri vend i nënkryetarit të partisë ti takojë deputetit Muhamed Zekiri si shqiptari i  parë me postë të lartë në hierakinë e një partie maqedonase.