Strugë, ASH dhe VMRO nuk kanë marrë fondet

Gati dy vjet pas zgjedhjeve lokale, dy partitë kryesore opozitare në Strugë, VMRO DPMNE dhe Aleanca për Shqiptarët ankohen se ende nuk i kanë marrë fondet e nevojshme që iu takojnë me Ligj nga pjesëmarrja e tyre në zgjedhjet e fundit lokale në vitin 2017. Ndryshe nga ata LSDM-ja dhe BDI në pushtet i kanë marrë tashmë paratë .Për këtë ata e fajësojnë qeverisjen aktuale lokale në Strugë, e cila duhet t’i transferojë këto para sepse bëhet fjalë për zgjedhjet lokale.

NGA VETË ADMINISTRATA KOMUNALE U THA SE VETËM LSDM DHE BDI U PAGUAN PËR ZGJEDHJET LOKALE NË 2017, NDËRSA PARTITË E OPOZITËS JANË ENDE NË PRITJE, MEGJITHËSE VETË ATA KANË KONFIRMUAR SE VENDIMET JANË NËNSHKRUAR DHE ENDE NUK JANË PAGUAR. TË PAKTËN NGA VMRO DPMNE, RAPORTI FINANCIAR U DORËZUA NË KOHË NË ADMINISTRATËN KOMUNALE NË FILLIM TË VITIT 2018. CILAT JANË ARSYET EDHE NE NUK I DIMË “. – THA DEJAN PAUNOVSKI, VMRO DIMNE- STRUGË

Paunoski dyshon se mund të jetë një gabim i qëllimshëm i administratës komunale. Sipas tij, kjo është një shumë që llogaritet sipas votës së fituar nga fletëvotimi. Në zgjedhjet e fundit lokale, VMRO-DPMNE fitoi 4,850 vota për listën e këshillit dhe 4,150 për kandidatin për kryetar komune.

NGA ALEANCA THONË SE ISHTE PARASHIKUAR QË PARATË TË PAGUHESHIN NË SHTATOR TË VITIT 2018. ALSAT U PËRPOQ TË MERRTE NJË PËRGJIGJE NGA QEVERISJA LOKALE NË STRUGË, POR EDHE KËTË HERË SI EDHE DISA HERË NË PERIUDHËN E KALUAR NUK MUNDËM TË MERRNIM PËRGJIGJE NË KËTË PYETJE.  –U SHPREH IMER IMERI, ALEANCA E SHQIPTARËVE – STRUGË

SHPËRNDAJE