Rusia  dhe Turqia zbatuan operacion të përbashkët ajror në qytetin sirian Al Bab, pasi këmbyen të dhëna zbuluese për qëllimet e Shtetit Islamik, kumtoi sot Ministria ruse e Mbrojtjes.

Në sulmet e përbashkëta ajrore janë tre qendra komanduese të SHI-së dhe disa strehime të terroristëve.

Në operacion morën pjesë aeroplanë luftarak rusë Su-24M dhe Su-35S dhe aeroplanë luftarakë turq F-16 dhe F-4.

Nga 18 janari, aeroplanët luftarakë rusë dhe turq  kanë shkatërruar rreth 60 caqe të terroristëve.