iPhone-t e rinj nuk ishin aq surprizues dhe në aktivitetin madhor të Apple mbajtur gjatë Shtatori, ishte lansimi i lojës së famshme Super Mario Run në iOS që përbente lajm.

Tani kemi një datë ekzakte të debutimit: 15 Dhjetor. I panjohur me lojën? Është një lojë vrapimi me karakterin legjendar të Marios dhe në momentin që prekni mbi ekran ai do të kërcejë.

Loja ka dy modalitete, “Ghost” nëpërmjet së cilës konkurroni me kohët e lojtarëve të tjerë si dhe një modalitet nëpërmjet të cilit përdoruesit krijojnë vetë nivelet. Si rezultat përdoruesit grumbullojnë monedha për të blerë asete dhe krijuar nivelet e tyre të lojës.

Secilin prej modaliteteve të lojës mund ta luani falas por nëse eksperiencë të plotë atëherë duhet të paguani 9.99 dollar vetëm njëherë të vetme. Nintendo ka konfirmuar lojën edhe për platformën Android por pa dhënë më tepër detaje.