Një shtrëngim i ftohtë duarsh ka qenë ai mes presidentit amerikan Barack Obama dhe atij rus Vladimir Putin, në takimin që kanë patur në samitin ekonomik, mbajtur në Peru.

Të dy presidentët biseduan dicka shkurtimisht, por takimi i tyre ka qenë i ftohtë, ndërkohë që fotografët nuk kanë humbur rastin ta fokusojnë këtë moment.

As Shtëpia e Bardhë dhe as Kremlini nuk e kanë komentuar takimin mes dy liderëve, që në fakt nuk kanë patur kredenciale shumë të mira, vecanërisht pas sanksioneve që Obama miratoi kundër Rusisë lidhur me ndërhyrjet e kësaj të fundit në Ukrainë.