Sondazhi i Qendrës për Kërkime Politike dhe Komunikime tregon se kryetarja aktuale e Komunës Teuta Arifi , e cili garon për një mandat të tretë, ka një avantazh minimal ndaj kundëkandidatit  nga koalicioni Aleanca për Shqiptarët  & Alternativa,Vulnet Murseli. Nga numri i përgjithshëm i të anketuarve, 18, 35% thanë se do të votonin për Arifin në zgjedhjet lokale, dhe pak më pak, pra 16.95% do të  votonin  për kandidatin nga Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativën Vullnet Murseli. Cila është mbështetja për kandidatët nga partitë e tjera politike, shihni në grafikun më poshtë.