Toka në rrezik, a do të dëgjojnë udhëheqësit botërorë paralajmërimet e fundit?

Një grup global me 11,000 shkencëtarë ka bërë një paralajmërim të fortë për rrezikun në të cilin po përfshihet toka. Bota po përballet me një kërcënim të qartë dhe ekzistencial, kjo është një emegjencë klimatike shprehen shkencëtarët. Kriza sa vjen e po përshpejtohet me ritme të larta, një fenomen ky që për shumë shkencëtarë nuk ishte i pritshëm, pasi kjo do të ndikojë drejtëpërdrejtë në stilin e jetës.

Në raport studiuesit kanë dhënë disa detaje se si mund të bëhet një parandalim i thjeshtë dhe i menjëhershëm, ndoshta nuk do të sjellë ndryshime thelbësore por do të ndikojë pozitivisht në përmirësimin e tokës. Ata rekomandojnë që njerëzit të konsumojnë më pak mish, shkruan Al Jazeera.

Nëse nuk do të ndërhyhet zona të mëdha dhe më të rëndësishme të Tokës do të bëhën të pabanueshme.

Lëvizja globale e protestës për shkencëtarët është një shpresë që mund të sjellë ndryshime. Por pavarësisht kësaj ata ngrenë pyetjen, se a do të dëgjohen nga qeveritë? A do të jenë të gatshme qeveritë që të mos e anashkalojnë problemin? A do ti dëgjojnë qeveritë dhe udhëheqësit botërore paralajmërimet e fundit?