Tre nënkryetarët që u larguan nga selia e BDI -së, njoftohet se ata janë nisur për te selia e VMRO-së në Shkup për t’i “hekurosur” mospajtimet fundit dhe për të zyrtarizuar koalicionin  për qeverinë e ardhshme.

Ende nuk dihet nëse VMRO do të  pranojë, kërkesën për  vazhdimin e mandatit të Prokurorisë Speciale por ajo që tashmë jozyrtarisht nga  burime  të sigurta brenda sallës ku zhvillohet mbledhja e Kryesisë Qendrore të BDI-së  nëhet e ditur se koalicioni me VMRO është aritur dhe se e vetmja pikë  kontestuese mbetet PSP.