Partia për Drejtësi dhe Zhvillim, e cila ka pushtetin në Turqi, do të zgjedhë sot udhëheqësin e ri dhe automatikisht kryeministrin e ri.

Binali Yildirim, ministër në largim i Transportit, është kandidati i vetëm në kongresin e partisë në Ankara.

Ai shihet si aleat i afërt i presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan.

Sipas korrespondentëve, detyra kryesore e tij do të jetë të mbikëqyrë ndryshimet kushtetuese, të cilat do të rrisin pushtetin e presidentit.

Kjo çështje thuhet se ka çuar edhe në dorëheqjen e kryeministrit të deritashëm, Ahmet Davutoglu, dy javë më parë.

Davutoglu thuhet se nuk është pajtuar me planet e Erdoganit, por ka thënë se do të vazhdojë të mbetet ligjvënës i partisë dhe se nuk do të përpiqet ta ndajë atë.