UNHCR: Refugjatët rrezikojnë të vdesin nga të ftohtit

UNHCR ka kërkuar nga qeveritë që të bëjnë më shumë për t’i ndihmuar ata, në vend që t’i largojnë nga kufijtë dhe t’i ekspozojnë ndaj dhunës.
 

Cecile Pouilly, zëdhënëse e UNHCR-së, ka thënë se janë të shqetësuar nga lajmet për vdekjen e disa refugjatëve dhe emigrantëve “në përpjekjen për të hyrë apo për t’u zhvendosur rreth Evropës, në mes të të ftohtit të acartë”, përcjell albinfo.ch.

Në Serbi, rreth 80 për qind e 7.300 refugjatëve dhe azilkërkuesve po qëndrojnë në vendstrehime qeveritare të pajisura me ngrohje, por 1.200 burra flenë nëpër magazina të braktisura.
Sipas UNHCR-së, rreth 1.000 vetë, përfshirë fëmijë, po qëndronin në tenda pa ngrohje në ishullin grek të Samos, duke bërë thirrje për transferimin e tyre në kontinent.