unitetNë vazhdën e strukturimit të degëve partiake, “Uniteti” mbrëmë themeloi degën e Haraçinës. Kuvendarët votuan për organet lokale të partisë, ndërsa për Kryetar të degës zgjodhën Bejtulla Bushin. Kryetari i ri, një filolog, që edhepse në moshë të re, ndër moshatarët e tij është i njohur si aktivist i denjë i avansimit të kushteve në të cilat jetojmë, posaçërisht të rinisë, ish kryetar i Parlamentit studentor të USHT-Shkup, organizator i iniciativave dhe protestave të ndryshme etj.
Në Kuvend, fjalë rasti mbajti edhe Kryetari i “Unitetit” Gjeneral Gëzim Ostreni, i cili haraçinasve u tha se nuk guxojmë që të lejojmë të nëpërkëmben vlerat e arritura me luftë dhe me shumë sakrifica. Pasi nuk u arrit për disa vite me radhë të përmirësohet gjendja brenda BDI-së ishte e domosdoshme krijimi i “Unitetit”, që do unifikojë vlera të pastërta njerëzëre dhe kombëtare dhe do t’a luftojë padrejtësinë, diskriminimin, korrupcionin dhe dukuritë tjera negative në vendin tonë. Ashtu siç u ndalua ndryshimi i Kushtetutës si propozim i VMRO-së, u parandalua që luani të bëhet stemë e shtetit tonë, “Uniteti” do të kthejë dinjitetin e shqiptarëve dhe do të sigurojë kushte solide për jetë në vend.

LAJMËRIM: EDHE HARAÇINA ME “UNITET”Në vazhdën e strukturimit të degëve partiake, “Uniteti” mbrëmë themeloi degën e Haraçinës. Kuvendarët votuan për organet lokale të partisë, ndërsa për Kryetar të degës zgjodhën Bejtulla Bushin. Kryetari i ri, një filolog, që edhepse në moshë të re, ndër moshatarët e tij është i njohur si aktivist i denjë i avansimit të kushteve në të cilat jetojmë, posaçërisht të rinisë, ish kryetar i Parlamentit studentor të USHT-Shkup, organizator i iniciativave dhe protestave të ndryshme etj.Në Kuvend, fjalë rasti mbajti edhe Kryetari i “Unitetit” Gjeneral Gëzim Ostreni, i cili haraçinasve u tha se nuk guxojmë që të lejojmë të nëpërkëmben vlerat e arritura me luftë dhe me shumë sakrifica. Pasi nuk u arrit për disa vite me radhë të përmirësohet gjendja brenda BDI-së ishte e domosdoshme krijimi i “Unitetit”, që do unifikojë vlera të pastërta njerëzëre dhe kombëtare dhe do t’a luftojë padrejtësinë, diskriminimin, korrupcionin dhe dukuritë tjera negative në vendin tonë. Ashtu siç u ndalua ndryshimi i Kushtetutës si propozim i VMRO-së, u parandalua që luani të bëhet stemë e shtetit tonë, “Uniteti” do të kthejë dinjitetin e shqiptarëve dhe do të sigurojë kushte solide për jetë në vend.Shkup, 13.01.2016

Gepostet von Uniteti am Mittwoch, 13. Januar 2016