Shumica prej nesh për mëngjes ndonjëherë kemi tortë të lehtë, e ndonjëherë edhe për drekë dhe darkë.

Por, për Rachael Lee nga Featherstone në West Yorkshire, torta “sfungjer” është një makth i gjallë, transmeton Klan Kosova.

27 vjeçarja ka një fobi paralizuese të ëmbëlsirave “sfungjer” pasi që ajo thotë se kjo traumë është e lidhur me fëmijërinë e saj.

Rachael ishte sëmurë pasi kishte ngrënë një tortë të tillë kur ajo ishte vetëm nëntë muajshe dhe tani ajo vuan nga sulme paniku sa herë që ajo sheh një fetë të tillë.

Ajo është e tmerruar veçanërisht me tortën e quajtur “viktoria sponge”.

“Nëse dikush kalon pranë meje më një copë tortë të tillë, unë filloj të qajë dhe të dridhem”, ka thënë ajo.

“Era e kësaj torte më bën të dhunshme dhe më sëmurë, madje unë nuk mund të shkojë deri në një dyqan apo kafiteri për të porositur ushqim nëse aty kanë këtë lloj të ëmbëlsirës”.

Ajo ka kërkuar ndihmë edhe nga mjeku i saj, por ai i ka thënë se ata nuk merren me fobitë nga tortet.

Rachael Lee, 27, from Featherstone in West Yorkshire who has a crippling phobia of cakes that stems from a gateau related childhood trauma. See SWNS story SWCAKE; A woman is appealing for help to overcome her bizarre crippling phobia -- of CAKES. Freaked-out Rachael Lee, 28, was sick after eating a bit of sponge cake when she was just nine months old, and has been terrified ever since. The shop assistant can't walk down the sweet treats aisle at work, and will run out of the room and even suffer a panic attack if someone presents her with a cake. She can't go in bakeries, has to avoid the cake counter in restaurants and can't watch someone eating the stuff without vomiting.