Britanikët konsumojnë 3o shishe me verë, apo 180 gota brenda nj viti, sipas një hulumtimi të ri nga Movehub.

Mesatarja që njerëzit shpenzon sillet 194 funta, apo shtatë funta në vit për një shishe verë dhe sipas kësaj Britania renditet në vendin e 28 për konsumim të alkoolit.

Kurse Zvicra si lider në këtë fushë, konsumon 505.50 funta verë mesatarisht.