Shumë njerëz kanë një histori dashuri-urrejtjeje me qepën. Disa prej tyre mendojnë që ky produket nuk duhet të mungojë në asnjë recetë gatimi. Kurse të tjerë përpiqen ta evitojnë në çdo mënyrë.

Sidomos grirjen e saj që na provokon të famshmet ‘’lotët’ e qepës. Por pavarësisht këasj, qepa mbetet një ndër perimet më të dobishme.

Sot do ju njohim me një trajtim që nuk do ua merrte mendja se mund të ekzistonte. Kjo recetë duhet përdorur para se të bini gjumë, shkruan Living.

Merrni dy qepë të kuqe dhe pritini në formë unaze. Më pas vendosini poshtë shputës së këmbës dhe flini gjumë. Gjumë të ëmbël! Tingëllon si një lojë , por kjo recetë e vjetër e mjekësisë së lashtë kineze ka një efekt të jashtëzakonshëm në përmirësimin e gjumit.

Në pjesën e shputës gjinden shumë mbaresa fijesj nervore, të cilat veprojnë si pika hyrëse për organet e brendshme. Ato kanë lidhje të ngushta dhe me vetë sistemin nervor. Siç dihet qepët kanë veti të forta anti-bakteriale dhe anti-virale. Kur ne i vendosim në pjesën e poshtme të këmbës ato heqin menjëherë toksinat dhe përmirësojnë gjumin.

Kur të zgjoheni në mëngjes do të jeni më të qetë. Qepët ndihmojnë po ashtu në pastrimin e ajrit të dhomës dhe eliminojnë bakteriet.