Nëse ju kujtohet, vitin e kaluar Verizon është pajtuar ta blejë kompaninë Yahoo për një shumë prej 5 miliardë dollarësh.

 

Ndërkohë që marrëveshja duket të jetë duke shkuar përpara, pjesa e mbetur e Yahoo (15% të aksioneve të kompanisë në Alibaba dhe 35.5% të aksioneve në Yahoo Japoni), e cila nuk u shit është vendosur të ri-emërohet dhe do të quhet ‘Altaba’.

Dorëzimi i kompanisë në FCC gjithashtu tregon se përveç pesë anëtarëve të bordit të Yahoo, i gjithë bordi i Yahoo do të japë dorëheqjen, duke përfshirë edhe drejtoreshën ekzekutive Marissa Mayer.