Shpresoj se në fund të javës do t’i përfundojmë negociatat për qeverinë dhe të përfundojmë sa më shpejt të jetë e mundur, ka thënë Lideri i LSDM-dhe dhe mandatari, Zoran Zaev.
“Të gjitha partitë politike janë zotuar për të përshpejtuar procedurën për negocimin qeverisë së re që brenda dhjetë ditëve negociatat të përfundojnë”, tha Zaev në tv24.

Mandatari për formimin e qeverisë së ka konfirmuar se ai ka marrë ftesën nga Përfaqësuesja e Lartë për Siguri, Frederika Mogerini dhe nesër do të marrë pjesë në një darkë në Bruksel, përcjell TetovaSot.
Zaev ka vlerësuar vizita tek Mogerini është një mundësi e madhe për të parë të gjitha liderët e rajonit dhe për të diskutuar për perspektivat evropiane të Maqedonisë.
Zaev tha se ai do të shpjegojë se më shumë që qeveria e re do të punojë për reformën dhe shpreson se BE-ja do të mbështesë përpjekjet e qytetarëve të Maqedonisë për Maqedoninë në Bashkimin Evropian.