Zakharieva: Fqinjësia e mirë është bazë kryesore për anëtarësim në BE

Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Punëve të Jashtme të Bullgarisë, Ekaterina Zakharieva tha se “marrëdhëniet e mira fqinjësore nuk i shpiku Bullgaria dhe se këto janë bazë dhe kriter për anëtarësim në BE”.

Ajo thotë se Maqedonia e Veriut duhet ta respektojë dhe zbatojë Marrëveshjen për fqinjësi të mirë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Goce Dellçevi është një nga çështjet që duhet të zgjidhen. Ne insistojmë në fqinjësi të mirë, që nuk është kriter për anëtarësim që e shpiku Bullgaria, por kriter evropian”, tha Zakharieva.

Ajo shto se puna e komisionit është suspenduar pra një viti nga Shkupi, por siç thekson ajo, ka pasur kontakte nga dy anët.