Rusët kanë votuar në zgjedhjet parlamentare të dielën dhe ka pasur një pjesëmarrje të ulët sidomos në qytetet e mëdha.

Rezultatet nuk pritet të çojnë në ndryshime dramatike; partitë politike të krijuara shumica e mbështetesin presidentit e vendit, Vladimir Putin.

Në sondazhin e fundit thuhet se kryeministri rus Dimitri Medvedev, lider i partisë në pushtet në Rusi ka fituar në zgjedhje, për deputetë të dhomës së Ultë të Parlamentit rus.

Në Moskë vetëm 28% e votuesve kanë hedhur votat e tyre , ndërsa në zgjedhjet e mëparshme pesë vjet më parë 50% prej tyre kanë votuar.