Takimi sotëm i thirrur ga Kryeministri Edi Rama u prit pozitivisht nga shqiptarët e Maqedonisë. Eshtë hera e parë që një kryministër shqiptar bën një hap të tillë duke e respektuar edhe Kushtetutën e Shqipërisë e cila obligon Kryeministrin qe te kujdeset edhe për shqiptarët jashta kufijve shqiptar.

Ky takim ngjalli edhe reagime të ndryshme pikërisht nga pjesmarrjs e Kryetarit të Lëvizjes Besa, i cili ditë më parë refuzoit takimin mes liderit të BDI dhe atyre të Aleancës për Shqiptarët duke u arsyetuar se nuk mer pjesë në takim me liderin e inkriminuar të BDI- së siç shpreheshin nga Lëvizja Besa. Vlen të theksohet edhe roli konzistent i Ziadin Selës ne qendrimet e tija para gjat dhe pas fushates për dallim nga lideri Besës me qendrime qe ndryshojne nga casti je cast. Kriminelet lahen prej mekateve sapo kalojne kufirin. Është konstatim edhe komentuesve nëpër portale të ndryshme që e përcollën këtë ngjarje historike.