Zëvendësministri plotësues i Financave Kire Naumov sot pas publikimit të të dhënave zyrtare për borxhin publik deklaroi se ai për nëntë muaj është rritur për 532 milionë euro dhe se ka tejkaluar 50,6 për qind nga BPV-ja.

Në deklaratën me shkrim, Naumov thekson se borxhi publik gjatë këtij viti në ditë rritet për dy milionë euro.

Sipas tij, më shumë se të nevojshme janë ndryshimet në politikën e menaxhimit dhe udhëheqjes me financat publike në drejtim të harmonizimit të shpenzimeve me mundësitë e ekonomisë së Maqedonisë