Ish deputeti I kuvendit të Republikës së Maqedonisë Abedin Zymberi në emisionin Studio e Hapur ne gjuhën Shqipe në TV NOVA, ka pohuar se partitë opozitare I ka dëmtuar Bashkimi Demokratik për Integrim I Ali Ahmeti, e cila për 15 vite nuk ka arrit ti artikulon kërkesat e shqiptarëve në Maqedoni, dhe I ka detyruar që ato të shpërndahen në disa blloqe, dhe kështu të përqahet vota shqiptare.

Por një pjesë të madhe të fajit e ka edhe Partisë Demokratike Shqiptare e cila edhe pse ka pas për obligim ti ftonte në një bllok të përbashkët opozitarë të gjitha partitë dhe ta luftojnë të keqën e përbashkët, ajo me arrogancën e sajë dhe me kokë lartësin ka arrit vetëm ti shanë, ofendon dhe ti përqan edhe ma shumë partitë opozitare.

Shqiptarët në këto zgjedhje kanë humbë 4 deri më 5 deputet, për shkak mos unifikimit të partive politike opozitare, dhe për shkak shkuarjes së votave tek LSDM.