Është zyrtarizuar ‘Dita e Nënës Terezë’ në Kuvendin dhe Senatin e Shtetit në New York.

Ky ligj është propozuar nga asamblisti shqiptar Mark Gjonaj dhe organizata Albanian Roots – Rrënjët Shqiptare dhe është sponsorizuar nga Senatori Marty Golden.

Princi Leka II dhe Princesha Elia Zaharia Zogu kanë marrë pjesë në Senatin dhe Asamblenë e shtetit të Nju Jorkut në mbështetje të ligjit #S575, i cili 4 shtatorin e shpall si Dita e Nënë Terezës në New York