Së bashku, ata krijojnë një eliksir të fuqishëm që përmirëson përbërjen e gjakut dhe forcon imunitetin.

Përbërësit:

• 1 kg mjaltë

• 5 grushta hithra të freskëta ose të thata

• Lëng dhe lëvozhgë e 1 limoni

Përgatitja:

1. Në një kavanoz qelqi përziejmë mirë mjaltin me hithra të grira hollë derisa të përftojmë një masë kompakte dhe të bashkuar.

2. Shtoni lëvozhgën e grirë të limonit dhe lëngun e një limoni.

3. Preparati konsumohet në mëngjes, me stomakun bosh, me pak ujë të vakët, të paktën 15 minuta para mëngjesit.

E rëndësishme:

Përpara se të përdorni këtë eliksir natyral ose të ngjashëm, konsultohuni me një mjek për të përcaktuar nëse është i përshtatshëm për shëndetin tuaj. Hithra nuk rekomandohet për gratë shtatzëna, pavarësisht nga anemia e mundshme, dhe kujdes duhet edhe te personat që përdorin diuretikë.

Simptomat e anemisë:

Anemia mund të manifestohet nga simptomat e mëposhtme:

• Lodhje dhe dobësi

• Mungesa e energjisë

• Të fikët dhe marramendje

• Frymëmarrje dhe dhimbje koke

• Palpitacione dhe puls i shpejtë

• Lëkurë e zbehtë

Në raste më të rënda, mund të shfaqen edhe dhimbje gjoksi.

Hithra – një luftëtar natyral kundër anemisë

Hithrat janë të pasura me hekur, gjë që i bën ato një aleat të përsosur në luftën kundër anemisë. Përveç kësaj, ai përmban kalcium, magnez, fosfor dhe silikon. Falë vetive të saj antibakteriale, antivirale, anti-inflamatore dhe diuretike, hithra redukton inflamacionin, lehtëson dhimbjen dhe ndalon gjakderdhjen.

Mjalti – një aleat për shëndetin dhe vitalitetin

Përdorimi i rregullt i mjaltit forcon trupin, duke rritur rezistencën e tij ndaj infeksioneve dhe sëmundjeve të tjera. Për aneminë, mjalti i pyllit është zgjidhja më e mirë, sepse përmban 13 herë më shumë minerale se mjalti i luleve, dhe është veçanërisht i pasur me hekur.