Cilat sëmundje mund të barten me anë të transfuzionit?

Gjak për transfuzion japin vetëm personat e shëndoshë. Edhe pse personi i cili jep gjak duket i shëndoshë dhe ndihet mirë, mund të jetë...

Dhimbja e dhëmbëve, shenjë e ndonjë sëmundje të rëndë

Problemet e dhëmbëve sinjalizojnë që trupi po lufton me disa çrregullime më të thella, siç janë sëmundjet e zemrës, diabeti dhe Alzheimeri Nëse personi nuk...

Duket që ekziston dallimi midis bebeve të lindura në mënyrë natyrale dhe atyre me...

Është vërtetuar që bebet të cilat janë të lindura me prerje cezariane janë më pak inteligjente Bebet të cilat janë të lindura në mënyrë natyrale...

Ushtrimi i thjeshtë dhe ushqimet që mund t’ju përmirësojnë qëndrimin

Nëse shpesh ndieni dhembje në shpinë dhe në qafë, njëri ndër shkaqet e mundshme është qëndrimi jo i drejtë “Kurrë mos e nënvlerësoni forcën e...

Nëse keni pika të bardha përreth syve nuk duhet assesi t’i “shtrydhni”: Me këtë...

Pikat e bardha të cilat mund të shfaqen në gjithë fytyrën formohen duke e mbyllur keratinën nën sipërfaqe të lëkurës dhe duke krijuar fshikëz...

Vegjetarianët janë më të rrezikuar nga sulmi në tru sesa konsumuesit e mishit

Hulumtuesit kanë zbuluar se vegjetarianët janë më të rrezikuar të pësojnë sulm në tru sesa konsumuesit e mishit. Shkencëtarët e universitetit të Oksfordit, të cilët...

Dhimbjet dhe infeksionet e veshit – mësoni t’i trajtoni në shtëpi pa antibiotikë

Infeksionet në vesh janë një problem që duhet marrë seriozisht. Në disa raste, ekzistojnë disa komplikacione të lidhura me to Përveç simptomave të zakonshme si...

Verbëria mund të shkaktohet nga ushqimi i pashëndetshëm

Ushqimi i pashëndetshëm e ka verbëruar një pacient, sipas një rasti të raportuar në “Annals of Internal Medicine”. Sipas autorëve, nevropatia optike nutricionale duhet të...

Nëse jeni helmuar nga ushqimi, si ta merrni veten në kushtet e shtëpisë

Efektet e helmimit ushqimor janë të ndryshme për çdo njeri. Disa përjetojnë ngërçe në stomak, kurse të tjerë diarre dhe të vjella. Gjithashtu mund...

Dy shenjat që tregojnë se trupi juaj ka mungesë të hekurit

Mungesa e hekurit mund të shndërrohet në anemi. Në jetën e përditshme ne mund të kem nivele të ulëta të hekurit përmes shumë mënyrave, prandaj...

Postimet e fundit