Dje (16.11.2023) zyrtarët policorë nga SPB Shkup kanë privuar nga liria Xh.G. (53) nga Shkupi për shkak të regjistrimit të rremë.

Gjegjësisht, dje rreth orës 19:00 Xh.G. ka raportuar në SPB Shkup se dyshohet se në Shkup dy persona me furgon “Mercedes” kanë tentuar të kapin një të mitur, por nuk kanë arritur.

Menjëherë pas marrjes së kallëzimit, punonjësit e policisë kanë ndërmarrë masat dhe veprimet e duhura dhe kanë konstatuar se kallëzimi është i rremë, pra nuk ka asnjë rast të tillë. Më pas, me denoncuesin është zhvilluar bisedë zyrtare në të cilën ka pranuar se e ka shpikur ngjarjen, bazuar në postimet e rreme që janë shpërndarë këto ditë në rrjetet sociale për rrëmbyesit e dyshuar.

Ndaj personit do të kallëzim penal përkatës.