Kryeministri Albin Kurti ka bërë të ditur se për herë të parë në Kosovë është duke vazhduar digjitalizimi masiv i lëndëve të arkivës.

Me anë të një postimi në platformën X, ai ka theksuar se brenda tre viteve pritet të jenë të digjitalizuar më shumë se 7 milionë dokumente.

“Në kohën tonë, arkivi digjital është një mjet thelbësor për të ruajtur kujtesën tonë institucionale dhe kolektive, si dhe për t’i bërë qytetarët që të kenë qasje më shumë në to”, ka pohuar Kurti. /Klankosova.tv