Michele Roverelli, kreu i komunikimit në Unionin Evropian të Transmetimeve, i cili mbikëqyr konkursin, tha se blerësit e biletave lejoheshin të mbanin dhe shfaqnin vetëm flamujt që përfaqësonin vendet që merrnin pjesë në ngjarje, si dhe flamurin e ylberit. EBU me bazë në Gjenevë rezervon të drejtën “të heqë të gjithë flamujt ose simbolet e tjera, veshjet, objektet dhe pankartat e përdorura për të instrumentalizuar programet televizive,” tha ajo për AP.