Lupço Prenxhov nga VMRO-DPMNE dhe koalicioni “Maqedonia juaj” në Tv 24 tregojnë se qeveria dhe koalicioni kanë katër shtylla, luftën kundër korrupsionit dhe krimit, përmirësimin e ekonomisë, përshpejtimin e integrimit evropian dhe zhvillimin e balancuar rajonal.

“Ne kujdesemi për të gjitha bashkësitë etnike. Detyra kryesore e qeverisë është të ketë pikëpamje promaqedonase, gjegjësisht çdo ministër të kujdeset për shtetin dhe qytetarët. BDI-ja nuk duhet të bëjë temë nga diçka që nuk ekziston, që është se kanë pranuar dhe kanë kërkuar të jenë pjesë e kësaj qeverie me vetëm katër ministra, pa kryetar të Kuvendit dhe nëse dikush do ta pranonte këtë nuk do ta përmendnin Stoilkoviqin. Unë jam i kënaqur me përbërjen e qeverisë, sepse kjo është hera e parë që qeveria merr mbështetje dhe legjitimitet të gjerë popullor”, tha Prenxhov.