Gjermani Manfred Weber u zgjodh president i Grupit Popullor në Parlamentin Evropian. Eksponenti i Unionit Kristian Social (CSU), partneri bavarez i CDU-së së Angela Merkelit (partia e udhëhequr tani nga Friedrich Merz), do të jetë lideri i EPP-së në dhomë për herë të katërt.

Zgjedhja e Salinit
Dhe mes deputetëve të tij u zgjodh edhe italiani Massimiliano Salini i Forza Italia, i sapo rizgjedhur për herë të tretë në Asamblenë Komunitare, pasi mori 37 mijë vota në zonën veriperëndimore.

51-vjeçari Salini ishte president i provincës së Kremonës nga viti 2009 deri në vitin 2014, kur u zgjodh për herë të parë në Parlamentin Evropian. Në legjislaturën në largim ishte anëtar i Komisionit të Transportit, çështje të cilën e trajtoi me vëmendje të veçantë dhe nënkryetar i delegacionit për marrëdhëniet me Iranin.

Nënkryetarët e tjerë

Në total do të jenë 10 nënkryetarë të PPE. Deputetët e tjerë të zgjedhur janë: francezi François-Xavier Bellamy i Les Républicains, polaku Andrzej Halicki i Piattaforma Civica (Po), Jeroen Lenaers i Apelit Kristian Demokrat (Cda), Dolors Montserrato e Partido Popular, rumuni Siegfried Mureşan i Partisë Nacional Liberale (Pnl), portugezja Lidia Pereira e Partisë Social Demokrate, suedezi Tomas Tobé i Partisë së Moderuar, sllovenia Romana Tomc e Partisë Demokratike Sllovenedhe kroatja Zeljana Zovko e Bashkimit Demokratik Kroat (Hdz).