Pesë të vërtetat e hidhura që Sigmund Freud na i ka mësuar për jetën

Sigmund Freud, babai i psikanalizës, gjithashtu ka qenë edhe neurolog, shkencëtar, psikiatër, psikoterapeut, filozof e shkrimtar. Ai ka pasur vështirësi me të vërtetat e qenieve...

Femrat e zhurmshme janë më të shëndetshme

Menaxhimi i emocioneve tona shpeshherë është gjë e komplikuar. Ndonjëherë është e domosdoshme t’i minojmë ato, të qëndrojmë të heshtur dhe ta ruajmë qetësinë në...

Pesë karakteristikat e njerëzve “bajat”

Pyetja më e rëndësishme që duhet t’ia bëni vetes është se a mendoni që jeni të mërzitshëm apo bajat? Nëse po, atëherë kjo nënkupton se...

Nuk është lehtë të jesh mami dhe të punosh

Dhe kur pjesa më e madhe flejnë ti zgjohesh, vishesh bukur, grimohesh (fsheh fytyrën tënde të lodhur) dhe nisesh për në punë. Deri sa...

Vullneti është më i rëndësishëm sesa inteligjenca

Çfarë na ndan neve prej kafshëve është vullneti jonë. Kjo është aftësia e trurit tonë për të na ndalur nga impulset dhe për t’i rezistuar...

Këto katër gjëra trashëgohen vetëm nga nëna!

Çdo gjë e trashëgojmë nga prindërit, duke filluar nga sjellja e deri tek inteligjenca. Megjithëse gjenetika është diçka komplekse, hulumtimet kanë treguar se disa trajta...

Lirohuni nga fatkeqësia dhe energjia negative: Rituali i cili pastron shpirtin, liron trupin nga...

Nëse ndieni që me ju diçka po ndodh, që po ju bëjnë presion mendimet e rënda, ndërkaq depresioni grumbullohet, provoni këtë ritual Kripa është mjet...

Lëvorja e bananes është më e dobishme seç mendoni: Kështu mund ta përdorni!

Të gjithë e dinë sa të mira janë bananet për shëndetin, mirëpo është pak e njohur që lëvorja e saj gjithashtu mund të jetë...

Kuptimi për humor trashëgohet nga babai

Nëse babai ka sy të errët nga e ëma, është shumë e sigurt që fëmija do të “marrë” ngjyrën e tij Veç kësaj, buzët e...

Ushtrimi me të cilin do të bëheni më të shpejtë dhe më efikas

Përshpejtoni nxehjen: etapa e parë e ushtrimit me galiç mund t’u ndihmojë muskujve tuaj të këmbëve të bëhen më shpërthyes, theksohet në hulumtimin e...

Postimet e fundit