Franca lëshoi ​​sot një urdhërarrest ndërkombëtar për Bashar al-Assad, presidentin e Sirisë, të cilin e akuzon për përfshirje në krime kundër njerëzimit për sulmin me armë kimike të vitit 2013.

Televizioni France24 njoftoi se kjo u tha për AFP nga një burim nga gjyqësori dhe prokurorët francezë.