Inkursioni ushtarak i Izraelit në spitalin al-Shifa në qytetin e Gazës është krejtësisht i papranueshëm, thotë drejtori i përgjithshëm i OBSH-së.

Në një konferencë për media, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus tha: “Spitalet nuk janë fusha beteje. Jemi jashtëzakonisht të shqetësuar për sigurinë e stafit dhe pacientëve. Mbrojtja e tyre është parësore.”

“Një gjë është e qartë: Sipas ligjit ndërkombëtar humanitar, objektet shëndetësore, punonjësit shëndetësorë, ambulancat dhe pacientët duhet të mbrohen dhe të mbrohen nga të gjitha aktet e luftës. Edhe nëse objektet shëndetësore përdoren për qëllime ushtarake, parimet e dallimit, kujdesit dhe proporcionalitetit zbatohen gjithmonë,” shtoi ai.