Nuk ka shumë kohë që kur katër nëndeget e Lëvizjes Besa kaluan tek Lr-PDsh. Jo zyrtarisht portali fol.mk mëson se javën e kaluar kryetar i parë i degës në Tetovë Bilall Shaini u distancuar përshkak mos bashkëpunimit opozitar, kjo na len të kuptojmë se shpërbërjet në Lëvizjesn Besa ende po vazhdojnë.

Lajmi vjen nga disa miq dhe mbështetës të tij të cilët i njoftoi z. Shaini për vendimin e tij mirëpo ende zyrtarisht nuk ka ndonjë deklarat të tij konkrete. Mësohet se edhe disa struktura të tjera nga rajoni i Tetovës, të kësaj Lëvizjeje do të largohen për të njëjtat shkaqe.