112 ish-ushtarë profesionistë nënshkruan marrëveshje për punësim të përhershëm, por asnjë prej tyre nuk është shqiptar. Kryeministri Emil Dimitriev gjatë fjalimit theksoi se me anë të punësimit të ish ushtarëve profesionistë do t’i ndihmohet vendit dhe qytetarëve të Maqedonisë dhe se Qeveria e do të jetë edhe më tej partner i sinqertë për punësim me masa të reja dhe projekte konkrete, të cilat do të jenë në të mirë të qytetarëve.

Kjo është mënyra e vetme e punës që  jap rezultate pozitive, rritje dhe zhvillim në çdo sferë.  Dëshmi për ato të  arritura të deritanishme, në të cilat fuqishëm besojë që në periudhën e ardhshme dukshëm do të përmirësohen”, ka deklaruar kryeministri teknik Emil Dimitriev.

Një pjesë e ish ushtarëve profesionistë do të punojnë në Ministrinë e Mbrojtjes dhe atë të Shëndetësisë, ndërsa pjesa tjetër në policinë e gjyqësore./shenja

emil dimitrov