Fluturimi transportoi 12 tonë pajisje kërkimore dhe studiues në stacionin Troll në Queen Maud Land, Antarktidë.

Sipas një njoftimi për shtyp nga linja ajrore, në bord ndodheshin 45 pasagjerë. Rruga shkoi nga Oslo, nëpërmjet Cape Town në Afrikën e Jugut.

Antarktidës i mungojnë pistat konvencionale; Prandaj, Norse Atlantic Airways u ul në një pistë akulli të bërë nga akulli në Troll Airfield, e cila përbëhet nga një pistë 3000 metra e gjatë dhe 60 metra e gjerë.

Përpara E24, drejtoresha e Institutit Polar Norvegjez, Camilla Brekke, përdor termin “milestone” kur flet për ngjarjen.

– Kjo është një ditë e madhe për Institutin Polar Norvegjez dhe për kërkimin në stacionin Troll. Dreamliner është avioni më i madh i pasagjerëve që u ul në Antarktidë. Ai është i aftë të mbajë dhjetëra tonë material. Është absolutisht thelbësore për mënyrën se si ne mund të kryejmë kërkime, thotë Brekke për E24.

Avionët më të rinj kanë gjithashtu një gjurmë më të vogël mjedisore. Natyrisht, ne jemi të shqetësuar për ta zvogëluar këtë sa më shumë që të mundemi, thotë Brekke më tej.

Fakti që ata tani kanë mundësinë për të zbritur një aeroplan Dreamliner në Polin e Jugut i bën ata më tërheqës për të bashkëpunuar për mjedise të tjera kërkimore, thotë Brekke, i cili shpjegon se disa nga 45 pasagjerët në bord i përkasin stacioneve të ndryshme nga norvegjezi. një.
Nder i madh

Bjørn Tore Larsen, CEO i Norse Atlantic Airways, shpreh gjithashtu krenarinë dhe nderin e madh.