Batinca me 10 mij banorë, vazhdon të jetojë pa kushte.

SHKRUAN : RIDVAN DEMIRI

Në çdo cikël zgjedhor politikanët janë zotuar dhe kanë premtuar se çdo nevojë e qytetarëve të batincës do përmisohet. Fatkeqësisht edhe në vitin 2016 Batinca mbetët më kushte mesjetare. 600 shtëpi detyrohen te bartin uje me dore ngase sherbimet e ujsjellesit nuk e regullojne kete problem qe 10 vite me radhe Shkolla fillore ku mësojnë mbi 1500 nxënës është më kushte mizore ,më banka dhe karrike të thyera , Deponia më e madhe në Maqedoni Drislla e cila vetëm rruga e ndan me Batincën ende punon pa standarde ku qytetarëve ua zen frymën nga era e keqe që krijohet. 1000 shtëpi janë në rezik të vazhdueshëm ngase lumi qe kalon afër fshatit ne cëdo moment rrezikon te del nga shtrati. Të mos flasim për Çerdhe , Shtëpi Kulturë ,Bibliotekë e shumë nevoja të tjera që fatkeqësisht nuk i kemi. Unë si qytetar i Batincës kërkoj nga bashkëvendasit e mi që para se të vendosin për me votu ti kujtojnë kushtet se si jetojmë. Batinca ka nevojë për një Rilindje e që mund të arrihet vetëm me njerëz me moral dhe besnikë.