Mësohet se gjarpërinjtë e xhungës janë të lirë në të gjithë Britaninë sepse pronarët e tyre nuk duan të kujdesen më për to.

Fondacionet vullnetare që kujdesen për kafshët thanë se pronarët e tyre nuk duan të kujdesen më për to sepse është e vështirë t’i mbajnë kafshët e tyre në mjedise të ngjashme me habitatet t e tyre origjinale.

Ditën e enjte, një familje gjeti një gjarpër 7 metra të gjatë nën gomën e makinës së tyre dhe iu desh të largoheshin me motor.

Në të njëjtën ditë, stafi i një spitali gjeti një boa 9 metra të gjatë në derën e spitalit të tyre në Salisbury, Wiltshire.