Kryetari i SHVL-UÇK-së Besim Hoda lidhur me protestat u shpreh se se i mbështet protestat e LR-PDSH-së dhe poashtu shtoi  shqiptarët duhet të protestojnë  edhe Tetovë sepse nuk kanë çka kërkojnë nga liderët maqedonas, sepse shqiptarët kanë votuar BDI-në dhe PDSH-në 

“Shqiptarët nuk kanë çka kërkojnë nga Ivanovi e as nga Gruevski e as nga Zaevi. Shqiptarët duhet të kërkojnë llogari nga këta që i kanë votuar” u shpreh Hoda