Lëvizja për Reforma- PDSH ka reaguar në lidhje me viziten e kreut të BDI-së në Greqi, duke e quajtur  një tentim i lidershipit të BDI-së për të arsyetuar veten kundrejt antarësisë së zhgënjyer dhe braktisjes masovike që i ndodh brenda rradhëve të saj, por edhe opinionit publik që kritikon pareshtur devijimin e BDI-së nga programi politik. 

Në vazhdim komunikata e plotë :

Lëvizja për reforma PDSH konsideron se vizita e delegacionit të BDI-së, e kryesuar nga kryetari i saj Ali Ahmeti në Athinë është një iniciativë shterpe dhe tentim manipulimi parazgjedhor për të fituar pikë politike. Epilogu dihet, do të jetë pa rezultat. Ne si LR-PDSH, shprehim zhgënjimin tonë nga qasja joserioze e BDI-së për realizimin e aspiratave madhore të shqiptarëve. Rruga që ndjek BDI, nuk është rruga e duhur dhe ajo e pritur për realizimin e aspiratave euro-atlantike të shqiptarëve. Organizimi i takimeve të këtij niveli, jo vetëm në Greqi, por edhe në Bruksel, do të duhej të bëheshin 7-8 vite më parë dhe të zhvilloheshin pandërprerë, që sot të kishte një realitet krejt tjetër, jo ky që jemi sot, Maqedonia vend tërësisht i izoluar.

Takimi në Athinë, konsiderojmë që është një tentim i lidershipit të BDI-së për të arsyetuar veten kundrejt antarësisë së zhgënjyer dhe braktisjes masovike që i ndodh brenda rradhëve të saj, por edhe opinionit publik që kritikon pareshtur devijimin e BDI-së nga programi politik. Si për ironi të fatit, epilogu i takimit do të jetë si zakonisht pa rezultat konkret, e cila nga BDI-ja do të paraqitet në opinion si e arritur e madhe! Kjo, fatkeqësisht do të na rikujtojë dështimin e BDI-së që nuk arriti të ndryshojë emrat e 2 shkollave, ndërsa po angazhohet për ndryshimin e emrit të Maqedonisë 

Zyra për Informim  Lëvizja për Reforma- PDSH

flamuri