Numri rekord i turistëve ne 2023-shin e vendos Shqipërinë në rrugën e duhur për të rrëmbyer titullin e “Mbretëreshës së Turizmit 2024”, shkruan e përditshmja italiane “La Gazzetta del Mezzogiorno”.
Operatorët vendas, thuhet aty, raportuan një rritje prej 35% të kontratave të garantuara për turizmin e organizuar për vitin e ardhshëm.

“Në Sarandë, qyteti jugor i Shqipërisë dhe një destinacion i preferuar për bashkatdhetarët tanë, disa objekte tashmë janë plotësisht të rezervuara për gushtin. Edhe në Vlorë, jam i sigurt se në 2-3 muaj do të kemi një pjesë të mirë të akomodimeve të rezervuara”, thuhet në shkrim.

Ka shumë faktorë që përcaktojnë suksesin e një destinacioni, e një prej tyre është aksesueshmëria, që tani, është lehtësuar ndjeshëm. Sipas artikullit, po shfaqen shumë operatorë turistikë që nuk e kishin menduar kurrë Shqipërinë si një destinacion turistik në rritje.