Në Holandë një grua dënohet me 50 mijë euro, sepse nuk jetoi në shtëpinë e saj

Këshilli i qytetit të Amstelveen ka gjobitur pronaren e një apartamenti që shkeli rregullat që kërkojnë që ajo të jetojë vetë në pronë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, vendimi mund të ketë një ndikim të madh në blerësit e tjerë të shtëpive, sepse ai vendos një precedent për lejimin e gjobave.

Amstelveen ka një politikë që t’u kërkojë njerëzve që blejnë ndonjë pronë të re për të jetuar në shtëpi ose apartament për të paktën 18 muaj dhe klauzola është përfshirë në kontratat e shitjes.

Këshilli gjobiti gruan 50,000 euro vitin e kaluar për refuzimin e jetesës në apartamentin e ri në Westhove dhe e çoi atë në gjykatë në dhjetor, kur ajo refuzoi të paguante dënimin.

Qëllimi, është që të dërgojë një sinjal të qartë për spekulatorët e pronave që po blejnë shtëpi thjesht për t’i lëshuar me qira.