Flamingot mund të qëndrojnë në një këmbë shumë më gjatë sesa njerëzit dhe madje mund të flenë në to. Në një studim të fundit shkencëtarët kanë hedhur dritë mbi mënyrën sesi zogjtë bëjnë aktin e ekuilibrit pa u lodhur.

Për këtë ata përdorën dy flamengo të vdekur nga kopshti zoologjik i zonës.

Kërkuesit pozicionuan trupat e tyre në formën qëndrimit n një këmbë me anë të kapjeve në disa pjesë të trupit dhe vërejtën se edhe flamengot e vdekur mudn të qëndronin thuajse në të njëjtën mënyrë.